Web Sitenin Google’da Yer Almasını Nasıl Sağlarsın?

Yazı İçeriği 🙂

Add a header to begin generating the table of contents

Google’ın botları, dizinine eklenecek siteleri otomatik olarak taradığı için genellikle sitenizi web’de yayınlamak dışında bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Ancak bazen siteler gözden kaçırılabilir. Bu durumu kontrol edebilmek için sitenizin Google’da yer alıp almadığını kontrol etmeniz gerekir. Sonrasında oluşturmuş olduğunuz içeriğinizi Google Arama’da nasıl daha görünür hale getireceğinizi öğrenin.

Google Arama sonuçlarında görünmek için temel kontrol listesi

Web sitenizin google’da yer almadığını fark ettiyseniz aşağıdaki soruları kendinize sormanızı öneririz.  Bu sorulara verdiğiniz cevaplar temelde SEO çalışmalarına başlamadan önce yapılması gereken temel kontollerdir.

Web siteniz Google’da görünüyor mu?

Sayfalarınızın dizine eklenmiş olup olmadığını görmek için Google Arama’da aşağıdakine benzer bir sorguyla sitenizi arayın. “www.kdogutas.com” kısmını kendi sitenizle değiştirin.

site:www.kdogutas.com
site: operatörü, sorguda belirtilen ön ek kapsamında dizine eklenen tüm URL’leri döndürmez.
Google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçmasının önüne geçilemez. Tarayıcılarımız bir siteyi atladığında, bunun nedeni çoğunlukla aşağıdakilerden biridir:

Yeni bir siteyi kullanıma sundunuz ve Google’ın henüz bu siteyi taramak için zamanı olmadı. Google’ın yeni bir siteyi veya mevcut sitenizdeki değişiklikleri fark etmesi birkaç hafta sürebilir.
Sitenin tasarımı, içeriğinin Google tarafından etkili bir şekilde taranmasını zorlaştırmayacak tasarımlar hazırlamalısınız. Oluşturduğunuz içeriklerde resim veya videoların yanı sıra metin kullanmayı da unutmayın.

Google, sitenizi taramaya çalışırken bir hatayla karşılaştı. Bunun en yaygın nedenleri, siteniz için bir giriş sayfanızın olması veya sitenizin bir nedenle Google’a izin vermemesidir. Sitenize gizli bir pencerede erişebildiğinizden emin olun.

Google sitenizi gözden kaçırdı: Google milyarlarca sayfayı tararken bazı sitelerin, özellikle de küçük olanların gözden kaçırılması kaçınılmazdır. Bir süre bekleyin ve diğer sitelerden bağlantı almaya çalışın. Google’ın sitenizi anlamasını engelleyebilecek bir hata olup olmadığını görmek için sitenizi Search Console’a ekleyebilirsiniz. Ayrıca en önemli URL’lerinizi bize göndererek bunları taramamız ve dizine eklememiz gerektiğini bildirebilirsiniz.

Kullanıcılara yüksek kaliteli içerik sunuyor musunuz?

En temel önceliğiniz, kullanıcılara sitenizde mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak olmalıdır. Kullanıcı odaklı, faydalı ve güvenilir içerikler oluşturarak okurlarınızı  sayfanızda tutabilirsiniz. Bunun için yazı, resim,  video, infografik gibi birbirinden farklı içerik türlerini değerlendirmenizi öneririm. Ayrıca web sitesi bağlantınızın güvenliğini HTTPS ile sağlayın. Bunun için Let’s Encript’i kullanabilirsiniz.

İçeriğinize tüm cihazlarda hızlı ve kolay bir şekilde erişiliyor mu?

Mobil cihazlarının kullanımın artmasıyla web sitenizin mobil uyumlu olması oldukça önemlidir. İçeriğinizin hızlı yüklenmeli ve tüm ekran boyutlarında doğru bir şekilde görüntülenmelidir.  Kısaca web sayfalarınız mobil uyumlu olmalıdır. Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığı kontrol etmek için search.google sayfasını kullanabilirsiniz.

Google Perakende Ürünlerinizi Google Alışveriş, Google Offers ve diğer mülklerde tanıtmak için ürün kataloglarınızı dijital olarak Google Arama’ya gönderebilirsiniz.

  • Google’ın küçük işletmelerin başarılı olmasına yardımcı olmak için sunduğu kaynakları öğrenin.
  • Street View ile işletmenizin görüntüsünü ekleyebilirsiniz.
  • İşletme profilinizi google aramalarda, haritalarda gösterebilirsiniz.
  • Google Akademik Akademik çalışmaları Google’ın akademik dizinine ekleyin.
  • Google Haberler Google Haberler arama sonuçlarında görünün veya abonelik için dijital sürümleri sağlayın.
  • Fotoğraf Kümesi 360° resimlerle dünyanın fotoğrafını çekerek Street View İşletmenize ait panoramik bir sanal tur sunun.
  • Google Arama’da Video Videolarınızı Google Arama ile bulunabilir ve taranabilir hale getirin.
  • YouTube Videolarınızı yükleyin, dağıtın ve videolarınızdan para kazanın.
  • Podcast Podcast’inizi Google Podcasts’e ekleyin.

İlgili İçerikler

Stratejik Düşünme

1. Stratejik Düşünmenin Temelleri Stratejik düşünmenin tanımı ve organizasyonlar için...

Google Dork Nedir?

Günümüzde birçok arama işlemini Google üzerinde gerçekleştiririz. Bu aramalar...

Excel’de Veri Görüntüleme

Bu modülde, verileri görüntüleme, girme ve düzenleme ile verileri...

Strateji Ağacı Nedir?

Strateji ağacı, bir organizasyonun veya projenin amaçlarını ve bu...

HTTP Durum Kodları

Hiçbir web sitesini ziyaret etmeyi denediniz ve 404 kodlu...
Sonraki İçerik

İncelemelerim